Over Enid

Op school was ik onzeker. Ik durfde geen fouten te maken. Deze onzekerheid ging ik verbergen door heel hard werken en perfectionistisch te handelen.

 

Het resultaat van deze manier van werken was heel veel hoofdpijn (onverklaarbaar voor de medische wereld) en het niet in contact zijn met mijzelf. Als het maar goed was voor iedereen om mij heen. Dit gedrag was mijn overlevingsvorm, ook later. Ik paste het toe in mijn rol als moeder, partner, dochter, mantelzorger, vriendin, werknemer, vrijwilliger etc.

 

In 2006 kreeg mijn zoontje van bijna twee jaar een levensbedreigende ziekte. Behandelingen van jaren volgde. Nu, met twee gezonde pubers thuis kijk ik anders naar deze periode. Ik heb gemerkt dat je door eerst te vertragen, tijd te nemen voor persoonlijke ontwikkeling, mindfullness en Kundalini (business) yoga, je stapje voor stapje balans en versnelling creëert. Dit had een positieve wending zowel privé als in mijn werk als adviseur private banking bij de Rabobank.

 

Ik heb geleerd dat IK zelf bepaal hoe ik ergens naar kijk. IK bepaal zelf wat iets met mij doet. Ik ben de enige die ervoor kan zorgen dat mijn gedrag verandert. IK ben de enige die het kan veranderen door mijn interne kracht in te zetten. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor het inzicht (deze bewustwording). Inzicht hoe onzekerheid, perfectionisme en angst om fouten te maken, mij uiteindelijk wel in mijn IK kracht zetten.

“Door eerlijk te zijn naar mijzelf, creëer ik passie en plezier!”

- Enid